Voor diegenen, die tot op heden niet wisten wat Jeugd-Punt doet en hoe die organisatie past in het Woudenbergse (en Scherpenzeelse) sociale veld, hier een beknopte uitleg.

Jeugd-Punt levert uitvoerend jongerenopbouwwerk voor gemeenten, waaronder ook Woudenberg en Scherpenzeel. Naast uitvoering van jongerenopbouwwerk, adviseert Jeugd-Punt de gemeenten op het gebied van jeugdbeleid. De doelstelling is werken aan verbetering van de positie van jongeren en de leefbaarheid in de gemeenten.
Het jongerenopbouwwerk wordt niet verricht vanuit een statische kantoorruimte maar vindt plaats daar, waar jongeren zich ophouden, zoals de straat en buurt, maar ook in de sociale media, het verenigingsleven, het uitgaansleven, het onderwijs en het gezin. Om kansen in de ontwikkeling van jongeren en hun sociale omgeving te kunnen signaleren en te stimuleren, moet het jongerenopbouwwerk daar bekend zijn, daar waar de jongeren elkaar ontmoeten. Doel is stimulering en het bijdragen tot een positieve ontwikkeling van de jongere in relatie tot zijn sociale omgeving en waar mogelijk draagt het bij aan het klein houden van kleine problemen.
De jongerenopbouwwerker is actief aanwezig op straat, maakt kennis met de jongeren die hier aanwezig zijn, bouwt een betrouwbare werkrelatie op.

Het Seni-jongeren project wat nu door Senioren Belangen in samenwerking met Jeugd-Punt is geïnitieerd kan positief werken in de ontwikkeling van de jongeren en bijdragen tot een hechtere relatie met oudere en daardoor meer wederzijds begrip opleveren.

Voor geïnteresseerden is er ook nog een zogenaamd “productenboek jongerenopbouwwerk gemeente Woudenberg 2017” beschikbaar, wat ook te vinden is op de website van de gemeente Woudenberg. Hierin wordt, weliswaar in gewichtige en ambtelijke tekst, uitgelegd wat Jeugd-Punt allemaal inhoud in relatie tot de gemeente.

Voor nog meer informatie over Jeugd-Punt kijk op http://www.jeugd-punt.nl
 
logoswo
         Woudenberg
 
 
 
  
     SWO Scherpenzeel/Renswoude

 Scherpenzeel-Renswoude

 

 

             Facebook logo                  privacy verklaring

Lokaal nieuws

rtvutrecht100 
 
Logobdu100 

Landelijk nieuws

 logo nu nl    logo nu sport
Onze vereniging is aangesloten bij de landelijke Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (FASv).
FASv weblogo
 logo nvog 250
 
Copyright © 2019 Senioren Belangen.