belangenbehartiging

2220621 Pensioenaktie Telegraaf 

Vanochtend wordt in twee grote landelijke dagbladen aandacht besteed aan de pensioenactie die de Koepel Gepensioneerden met collega-seniorenorganisaties, waaronder de FASv (en dus ook indirect Senioren Belangen) is gestart.

In een speciale op senioren gerichte bijlage van De Telegraaf komt Koepel-voorzitter John Kerstens aan het woord. Over het nu bij de Tweede Kamer liggende wetsvoorstel zegt hij onder meer: “Het is niet uit te voeren, niet uit te leggen en niet te begrijpen. En het doet bovendien niet wat is beloofd.”

De link naar dat artikel (dat dus ook in de papieren krant van vandaag staat) vindt u hier. In het artikel vindt u vervolgens weer de link waarmee u direct op de speciale actiewebsite komt waar u de petitie ‘Pas de Pensioenwet aan!’ kunt ondertekenen. Meer dan 43.000 anderen gingen u inmiddels voor.

In het Algemeen Dagblad is vandaag bovendien een door Kerstens samen met zijn collega-voorzitters van de andere in de Seniorencoalitie samenwerkende organisaties geschreven een open brief over het wetsvoorstel geplaatst. Kern daarvan is een oproep aan de politiek om de gedane beloftes rondom een koopkrachtiger pensioen waar te maken. De voorzitters van de diverse seniorenorganisaties wijzen daarbij op het feit dat niet alleen het vertrouwen in het pensioenstelsel maar ook dat in de politiek zèlf aan de orde is. Ze brengen bovendien nog eens onder de aandacht dat met de aanwezigheid van vakbonden en werkgevers bij de presentatie van het wetsvoorstel weliswaar draagvlak wordt gesuggereerd, maar dat daar geen sprake van is als letterlijk alle seniorenorganisaties in Nederland het voorstel dat er nu ligt afwijzen.

Voor de meest actuele informatie kijk op de wwebsite van Koepel Gepensioneerden.
 logo SWO
SWO Woudenberg
De Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg heeft tot doel het behartigen van het welzijn van de ouderen in Woudenberg. De Stichting biedt daartoe zelf een aantal diensten en activiteiten aan en werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties voor ouderen.
    logo swo rsSWO-SR
Stichting Welzijn en Ondersteuning Scherpenzeel Renswoude (SWO-SR) is een brede welzijnsorganisatie die haar diensten en activiteiten richt op inwoners van Scherpenzeel en Renswoude van 23 jaar en ouder. SWO-SR gaat ervan uit dat elke inwoner hulp kan vragen en hulp kan bieden. 
 

leef3

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.
 
logodeKleineSchans 250
Coöperatie De Kleine Schans

Samen de beste zorg en ondersteuning in Woudenberg organiseren tegen realistische kosten, daar draait het om bij De Kleine Schans. Wij richten ons zich op het welzijn van de inwoners van Woudenberg en willen graag voor hen doen wat nodig is als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheidsvragen.