BEWEGEN BIJ PARKINSON EN WAT TE DOEN BIJ SLAAPPROBLEMEN

Op 21 juni willen wij u graag informeren over “bewegen bij Parkinson” en “wat te doen bij slaapproblemen”.

Hiervoor hebben wij Julia Faas, fysiotherapeut en Harmke van der Vinne, oefentherapeut, beiden werkzaam bij de Geeresteingroep uit Woudenberg, bereid gevonden u hierover het een en ander te vertellen.


Parkinson:
We weten dat bewegen goed voor ons is. Juist ook voor mensen met Parkinson. Bewegen is niet alleen goed voor onze spieren, hart en vaten maar ook goed voor onze hersenen. Tijdens het bewegen zal het bloed sneller gaan stromen en zo is er een verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen. Er ontstaan nieuwe verbindingen tussen de hersencellen. Bewegen houd spieren en hersenen actief en daardoor verkleinen we de kans op vallen.
Julia Faas is aangesloten bij Parkinsonnet en daarmee specialist op het gebied van het bewegingsapparaat bij Parkinson.

Slapen:
Slapen is er essentieel voor ons lichamelijke en mentale herstel. Een nacht goed slapen doet ons goed en is ook erg fijn. Maar wanneer we moeite hebben om in slaap te vallen of in de nacht vaak wakker worden en dan niet door kunnen slapen, is slapen ineens niet meer zo prettig. Bij goed slapen komt een hoop kijken. Tijdens de presentatie zal ingegaan worden op de aspecten die belangrijk zijn bij slaap en wat u kunt doen aan een goede nachtrust. Of u nu een goede of slechte slaper bent; u krijgt tips om uw slaappatroon (nog) beter te krijgen.
Harmke van der Vinne is Oefentherapeut Mensendieck Als slaapoefentherapeut is zij gespecialiseerd in gedragsmatige slaapproblematiek.

Van beide onderwerpen hebben wij allemaal wel gehoord en gelezen. Wilt u hier meer over weten, dan nodigen wij u graag uit om deze presentatie bij te wonen.

Waar: MFC De Schans, De Schans 33 in Woudenberg.
Wanneer: 21 juni 2019.
Aanvang: 14.30 uur.
Entree is voor leden van Senioren Belangen, gratis. Voor niet leden € 5,00.
Koffie en/of thee gratis. Ook zal de inwendige mens niet vergeten worden.
             Facebook logo                  privacy verklaring

Lokaal nieuws

rtvutrecht100 
 
Logobdu100 

Landelijk nieuws

 logo nu nl    logo nu sport
 
Copyright © 2019 Senioren Belangen.