Senioren Belangen kijkt terug op succesvol jaar 2017 en blikt vol vertrouwen vooruit naar 2018.

Op een zeer goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst op vrijdagmiddag 5 januari in mfc De Schans in Woudenberg memoreerde voorzitter Frits Velker de ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Het ledental is gegroeid naar 485, de bijeenkomsten worden goed bezocht en de samenwerking met andere seniorenorganisaties en gemeentelijke instanties verloopt goed.
Ook op het gebied van belangenbehartiging heeft Senioren Belangen een rol van betekenis kunnen spelen, zoals bij de belastingservice - in 2017 zijn weer ca. 200 aangiften verzorgd- en bij het verkrijgen van korting op de zorgverzekering via de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen.
Als nieuwe dienstverlening vermeldde Velker de mogelijkheid van het inroepen van de hulp van een mediator bij geschillen met instanties. Voorzitter Velker noemt de goede verstandhouding en samenwerking in het bestuur en de inzet van een grote groep vrijwilligers als belangrijke pijlers voor het succes in het afgelopen jaar. Voor het nieuwe jaar zijn de verwachtingen opnieuw hoog gespannen.
Bij een verdere gestage groei hoopt het bestuur in 2018 het 500e lid te mogen verwelkomen.
Ook wordt in samenwerking met Jeugd-Punt gewerkt aan een nieuw project waarbij jongeren in overleg klusjes uitvoeren voor ouderen. Nadat gezamenlijk een proost op het nieuwe jaar was uitgebracht, presenteerde de Reiscommissie het programma voor het komende jaar, te weten op 17 mei een dagreis naar Friesland en eind augustus een 5-daagse vakantie-reis naar het Teutoburgerwald in Duitsland.
Gelet op het enthousiasme van de aanwezigen mag weer worden gerekend op een grote belangstelling voor deze reizen.
De overige geplande activiteiten voor 2018 worden in februari door de Activiteiten-commissie bekend gemaakt op de Algemene Ledenvergadering.
Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes (zelf gemaakt door een aantal dames!) konden de aanwezigen nog geruime tijd genieten van het samenzijn en de gezellige sfeer die mede te danken was aan de muzikale invulling van de middag door het combo VerJAZZD uit Zeist.

Voor een uitgebreide foto reportage kijk op  Fotoalbums/Nieuwjaarsreceptie 2018
  
Boerenkoolmaaltijd 15 december 2017 16

Gezellig samenzijn en lekker eten bij Senioren Belangen

Op vrijdagmiddag 15 december hebben de leden van Senioren Belangen genoten van de traditionele boerenkool- en zuurkool maaltijd. Met bijna 100 deelnemers was de grote zaal in mfc De Schans vrijwel tot de laatste stoel bezet. De tafels waren voor deze gelegenheid door een aantal creatieve dames van Senioren Belangen ‘aangekleed’ met zelfgemaakte kerstversieringen en kaartjes met goede wensen voor 2018, waardoor men zich in een heus restaurant waande.
Voorafgaand aan de maaltijd kon men onder het genot van een kop koffie en/of drankje gezellig bijpraten. Evenals vorig jaar werd de maaltijd weer uitstekend verzorgd en geserveerd door medewerkers van Restaurant Boschzicht uit Scherpenzeel.

Kijk voor een foto impressie bij fotoalbums.Zeer geslaagde ontspanningsmiddag bij Senioren Belangen

Het was weer gezellig op vrijdag 17 november bij de ontspanningsmiddag, georganiseerd door Senioren Belangen.
Ruim 85 mensen waren aanwezig om mee te doen aan een muzikale quiz in MFC de Schans in Woudenberg. Terwijl Hans Vesterink het publiek vermaakte met zijn muziek en quizvragen, kon men genieten van koffie en thee en allerlei hapjes die geserveerd werden.

photo 3 324De quizvragen waren divers. Zo speelde Hans Vesterink op zijn accordeon vele liedjes, die 
meegezongen konden worden en waarvan de titels en/of namen van de originele zangers moesten worden geraden. Tevens werden er leuke vragen gesteld, waarbij de algemene kennis van Nederland getoetst werd. Aan elk goed antwoord werden punten toegekend.

De quizvragen werden per tafel beantwoord en dat werkte mee aan de bevordering van de onderlinge contacten. De deelnemers aan de tafel, die de meeste punten behaalden, werden beloond met een klein prijsje en een luid applaus.

Sinds dit jaar is er een activiteitencommissie ingesteld door het bestuur van Senioren Belangen. Deze commissie heeft als doelstelling om door het organiseren van thema c.q. ontspanningsmiddagen meer senioren te bereiken. Gezien de grote opkomst bij de verschillende activiteiten in 2017 kan gesteld worden, dat deze doelstelling behaald is.

Vele senioren weten de weg te vinden om deel te nemen aan één van de door Senioren Belangen georganiseerde activiteiten, de gezamenlijke maaltijden, de dagreis of 5-daagse reis.

Informatie over activiteiten, belangenbehartiging, belastingservice , hulp en advies bij individuele vragen en/of problemen: kunt u vinden op de website www.seniorenbelangen.net of telefoon 033-2863461.

Mediator en Zora, een leerzame middag bij Senioren Belangen Woudenberg/Scherpenzeel/Renswoude.

20 oktober mochten we weer genieten van een gezellige middag bij Senioren Belangen.
Ten eerste was er Henrie Pastoor met een zeer duidelijke presentatie over het werk van de Mediator en de verschillende soorten conflicten waarbij de Mediator kan worden ingeschakeld. We denken hierbij aan echtscheidingen, arbeidsconflicten, familieruzies, burenruzies, conflicten met overheidsinstanties.

Fietstocht georganiseerd door Senioren Belangen

Onder prachtige weersomstandigheden hebben ruim 60 deelnemers op 21 juli 2017 een fietsroute gereden, uitgeschreven en georganiseerd door Senioren Belangen Woudenberg  /  Scherpenzeel  /  Renswoude.

Een willekeurige greep uit een aantal activiteiten die onze vereniging Senioren Belangen organiseert of kan organiseren. Kijk voor de actuele activiteiten op onze agenda en houdt onze nieuwsbrief in de gaten.
Op de website van de SWO Woudenberg en SWO Scherpenzeel en Renswoude kunt u de actuele activiteiten inzien, die door die organisaties worden verzorgd.

Alhoewel niet direct exclusief voor senioren in onze gemeente, maken wij u graag attent op het cursus aanbod van de stichting Kunst en Cultuur Woudenberg.

 
Copyright © 2019 Senioren Belangen.