belangenbehartiging

Deze verzekering is van toepassing op inwoners van alle leeftijden, die in enig organisatorisch verband vrijwilligerswerk verrichten ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.
Inwoners kunnen gebruik maken van de verzekering via de gemeente, als hun eigen verzekering geen dekking geeft. Dit geldt voor iedereen die ook maar iets van vrijwilligers werk doet, zoals ouders die rijden bij een sportwedstrijd. Vrijwilligers zijn daarnaast ook verzekerd voor aansprakelijkheid. Dit laatste geldt niet voor mantelzorgers.
 
Alle vrijwilligers zijn verzekerd:
•  ongeacht hun leeftijd;
•  ook bij eenmalige activiteiten;
•  geen minimum aantal uren;
•  ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten;
 
WERKWIJZE 
Bij schade of letsel door een ongeval kan de vrijwilliger de schade direct melden bij Loket De Kleine Schans. Indien er geen sprake is van schade of letsel door een ongeval gaat vrijwilliger of mantelzorger eerst na of de schade op de eigen verzekering of op de verzekering van de vrijwilligersorganisatie gemeld kan worden. Als dit niet mogelijk is, wordt de schade gemeld bij Loket De kleine Schans. De gemeente geeft deze melding door aan de verzekeraar. De verzekeraar, Centraal Beheer, neemt de schade verder in behandeling en neemt contact op met de betreffende persoon. Na afhandeling informeert de verzekeraar altijd ook de gemeente.
 
INFORMATIE
Voor eventuele vragen en/of meer informatie over deze verzekering kunnen inwoners op maandag, dinsdag of donderdag contact opnemen met Nancy Hooijer, consulent vrijwilligerswerk Woudenberg, via tel. 033-303444. Ook kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Loket de kleine Schans (bereikbaar maandag t/ vrijdag 08.30 uur - 12.00 uur)
Bezoekadres: Schans 29 Woudenberg
Tel.: 033 2869165
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
De voorwaarden van de VNG vrijwilligerspolis kunt u hier inzien.
 
Heeft u nog geen Adobe reader om PDF documenten te lezen, klik  dan op deze link get adobe reader om het programma te downloaden en installeren.
Let op: in het Addobe scherm bij `optionele aanbieding' installeren van Google Chrome desgewenst uitvinken)
 
 
 logo SWO
SWO Woudenberg
De Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg heeft tot doel het behartigen van het welzijn van de ouderen in Woudenberg. De Stichting biedt daartoe zelf een aantal diensten en activiteiten aan en werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties voor ouderen.
    logo swo rsSWO-SR
Stichting Welzijn en Ondersteuning Scherpenzeel Renswoude (SWO-SR) is een brede welzijnsorganisatie die haar diensten en activiteiten richt op inwoners van Scherpenzeel en Renswoude van 23 jaar en ouder. SWO-SR gaat ervan uit dat elke inwoner hulp kan vragen en hulp kan bieden. 
 

leef3

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.
 
logodeKleineSchans 250
Coöperatie De Kleine Schans

Samen de beste zorg en ondersteuning in Woudenberg organiseren tegen realistische kosten, daar draait het om bij De Kleine Schans. Wij richten ons zich op het welzijn van de inwoners van Woudenberg en willen graag voor hen doen wat nodig is als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheidsvragen.