Deze verzekering is van toepassing op inwoners van alle leeftijden, die in enig organisatorisch verband vrijwilligerswerk verrichten ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.
Inwoners kunnen gebruik maken van de verzekering via de gemeente, als hun eigen verzekering geen dekking geeft. Dit geldt voor iedereen die ook maar iets van vrijwilligers werk doet, zoals ouders die rijden bij een sportwedstrijd. Vrijwilligers zijn daarnaast ook verzekerd voor aansprakelijkheid. Dit laatste geldt niet voor mantelzorgers.
 
Alle vrijwilligers zijn verzekerd:
•  ongeacht hun leeftijd;
•  ook bij eenmalige activiteiten;
•  geen minimum aantal uren;
•  ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten;
 
WERKWIJZE 
Bij schade of letsel door een ongeval kan de vrijwilliger de schade direct melden bij Loket De Kleine Schans. Indien er geen sprake is van schade of letsel door een ongeval gaat vrijwilliger of mantelzorger eerst na of de schade op de eigen verzekering of op de verzekering van de vrijwilligersorganisatie gemeld kan worden. Als dit niet mogelijk is, wordt de schade gemeld bij Loket De kleine Schans. De gemeente geeft deze melding door aan de verzekeraar. De verzekeraar, Centraal Beheer, neemt de schade verder in behandeling en neemt contact op met de betreffende persoon. Na afhandeling informeert de verzekeraar altijd ook de gemeente.
 
INFORMATIE
Voor eventuele vragen en/of meer informatie over deze verzekering kunnen inwoners op maandag, dinsdag of donderdag contact opnemen met Nancy Hooijer, consulent vrijwilligerswerk Woudenberg, via tel. 033-303444. Ook kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Loket de kleine Schans (bereikbaar maandag t/ vrijdag 08.30 uur - 12.00 uur)
Bezoekadres: Schans 29 Woudenberg
Tel.: 033 2869165
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
De voorwaarden van de VNG vrijwilligerspolis kunt u hier inzien.
 
Heeft u nog geen Adobe reader om PDF documenten te lezen, klik  dan op deze link get adobe reader om het programma te downloaden en installeren.
Let op: in het Addobe scherm bij `optionele aanbieding' installeren van Google Chrome desgewenst uitvinken)
 
 
 
Copyright © 2021 Senioren Belangen.