archief Senioren Belangen

Vereniging "Senioren Belangen" is opgericht op 10 december 2015 met als hoofddoel lokaal de belangen te behartigen van de leden in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.
Senioren Belangen is een algemene en zelfstandige belangenorganisatie van en voor senioren en voert een eigen, onafhankelijk beleid.
Wij werken actief samen met relevante lokale organisaties en overheden, die wij gevraagd en ongevraagd adviseren over relevante zaken, die senioren aangaan.

Pyramide van AusterlitzOnze belangenbehartiging is specifiek gericht op een aantal thema’s te weten: Wonen, Zorg en welzijn, Inkomen, Mobiliteit, waaronder Verkeer en Veiligheid, Domotica en Ouderenadvies. Uitgangspunt is dat Senioren Belangen een bijdrage wil leveren aan het verhogen van de kwaliteit van leven van senioren in de eerder genoemde gemeenten.

Om te zorgen dat landelijk onze belangen worden gewaarborgd zijn wij eveneens lid van de Koepel Gepensioneerden

Senioren Belangen heeft als doelstelling een samenleving te bevorderen die zorgzaamheid betracht jegens senioren, zodat zij – naar vermogen – in volwaardigheid en zelfstandigheid kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer en het behartigen van de belangen van senioren in de ruimste zin van het woord, zowel individueel als collectief.

Wij werken o.a. samen met de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in de gemeenten Woudenberg en Scherpenzeel/Renswoude voor het afstemmen van actviteiten en services. Voor specifieke SWO activiteiten en datums alsmede de aangeboden services kunt u op hun website kijken. Kijk hiervoor op de betreffende SWO organisaties onderaan op onze startpagina.
Ook zijn wij lid van de Coöperatie De kleine Schans in Woudenberg, de uitvoerende organisatie die in Woudenberg de zorg voor de inwoners regelt.

Voor onze statuten klik op deze link.