Verslag 5-daagse reis Teutoburgerwald Willebadessen 27 t/m 31 augustus 2018
(Verslag:  Gerrie Velker)

Hermanns denkmal 001
Het vertrek was maandagmorgen om 9 uur vanaf De Camp, iedereen was goed op tijd. Toen wij allemaal in de bus zaten heette Arie iedereen welkom, een speciaal woord voor de nieuwkomers ze werden allemaal met naam genoemd. Om plusminus 10.00 uur stond de koffie klaar bij juffrouw Tok in Didam waar 2 kopjes koffie met gebak werd geserveerd. Dat viel bij iedereen in de smaak. De stemming in de bus zat er snel in, gezellig gepraat en gelachen. Vervolgens ging onze reis verder op naar de lunch in Soest bij Hotel Am Ball.
Om 16.00 uur waren wij bij ons Hotel in Willebadessen, we kregen de sleutel uitgereikt en konden ons wat opfrissen. Om 18.00 uur stond ons dinerbuffet klaar. De eerste dag zat er op.

5-daagse reis Senioren Belangen Woudenberg van 28 augustus t/m 1 september 2017.
groepsfoto750

(klik op de foto voor een grotere weergave).  
Foto: Peter van Loon

Maandag:
om 9.00 uur vertrokken wij met 56 personen richting Bilstein.
Arie verwelkomde de nieuwe mensen die voor het eerst meegingen. En hoopte dat een ieder een fijne midweek zal hebben.
Een stralende zon ging met ons mee. De stemming was goed en iedereen was op tijd.
Wij reden richting Babberich om daar 2 bakjes koffie te nuttigen met overheerlijk gebak.
Om vervolgens door te rijden naar Hotel Bilstein ( Sauerland ) voor een overheerlijke lunch.
's Middags kleine rondrit door het Sauerland, toen wij terug kwamen stond er koffie of thee met gebak voor ons klaar, 's avonds een wandeling door het dorp met kleine klimpartijen erg gezellig en natuurlijk halverwege de wandeling een glaasje schnaps.

5-daagse reis Seniorenbelangen naar Vianden – Luxemburg.
22-8 t/m 26 augustus 2016.
(verslag Gerrie Velker)

Vertrek vanaf de Camp om 9.00 uur met een miezerig regentje maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen was in goede stemming. Arie verwelkomde een ieder en wenste allen een fijne week. Wij gingen richting Het wapen van Rosmalen voor een koffiestop met een heerlijke Bosche Bol. Vervolgens naar Bastogne om daar de lunch te gebruiken. En wat schetst onze verbazing er was niet gedekt, maar na wat heen en weer gepraat bleek dat wij een warme maaltijd kregen en dat liet ons zeer goed smaken. Daarna verder rijden naar het hotel Bellevue, een prachtig Hotel met vele faciliteiten, iedereen kreeg de kamer sleutel en kon zich opfrissen voor het diner of nog even zwemmen. Inmiddels was het droog en stralend weer.

Mooie dagreis van Senioren Belangen naar Twente
 
(verslag: Gerrit Grotentraast)

Bijna 80 deelnemers hebben op donderdag 12 mei volop genoten van een door Senioren Belangen georganiseerde dagreis naar Twente.
Onder ideale weersomstandigheden vertrokken ‘s-morgens 2 bussen vanuit Woudenberg naar het oosten.
Eerst werd in Almelo het Bolletje- bakkerijmuseum bezocht, waar men getrakteerd werd op een kop koffie met uiteraard een traktatie van Bolletje. Na een  interessante rondleiding door het museum werd de weg vervolgd door het fraaie Twentse landschap naar het pittoreske stadje Ootmarsum.  Hier werd de lunch gebruikt en was er gelegenheid om een kleine rondwandeling te maken.
’s-Middags stond er een bezoek aan het kachelmuseum in Vriezenveen op het programma. De vele fraaie opgepoetste kachels en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden waren voor de bezoekers veelal een feest van herkenning en deden nostalgische gevoelens ontwaken.
Op de terugweg naar Woudenberg werd de fraaie toeristische route over de Holterberg tussen  Nijverdal en Holten gevolgd.
Na een voortreffelijk diner in De Ruggestee in Hoenderloo arriveerde men klokslag negen uur ’s-avonds weer in Woudenberg.
Mede dankzij het fraaie zomerweer kunnen de deelnemers en de Senioren Belangen reiscommissie terug kijken op een zeer geslaagde dag.
 
 
 
Copyright © 2021 Senioren Belangen.