5-daagse reis Senioren Belangen Woudenberg van 28 augustus t/m 1 september 2017.
groepsfoto750

(klik op de foto voor een grotere weergave).  
Foto: Peter van Loon

Maandag:
om 9.00 uur vertrokken wij met 56 personen richting Bilstein.
Arie verwelkomde de nieuwe mensen die voor het eerst meegingen. En hoopte dat een ieder een fijne midweek zal hebben.
Een stralende zon ging met ons mee. De stemming was goed en iedereen was op tijd.
Wij reden richting Babberich om daar 2 bakjes koffie te nuttigen met overheerlijk gebak.
Om vervolgens door te rijden naar Hotel Bilstein ( Sauerland ) voor een overheerlijke lunch.
's Middags kleine rondrit door het Sauerland, toen wij terug kwamen stond er koffie of thee met gebak voor ons klaar, 's avonds een wandeling door het dorp met kleine klimpartijen erg gezellig en natuurlijk halverwege de wandeling een glaasje schnaps.

Dinsdag: Bustocht met o.a. een boottocht op de Biggesee. Het was schitterend prachtig weer.
‘s Middags lunch in het Hotel. Om 14.30 uur vertrokken wij naar Attendorn je kon daar ook de Druipsteen grot bezoeken of je kon de stad bekijken met Vakwerkhuizen, dus vrije keuze voor een ieder.

Woensdag: Bezoek aan Willigen Glasblazerij wij kregen een lunchpakket mee die je zelf klaar kon maken. Ook kregen wij de tijd om in Willingen te winkelen of een terras te pakken. 's Avonds live muziek in de Pub waar goed gebruik van gemaakt werd, gezellige meezingers het was bere gezellig. Wij waren een grote familie, de mensen die niet in de Pub waren zaten een spelletje of T V. te kijken op de kamer, daar kiest een ieder zelf voor.

Donderdag:  Warsteiner Bierbrouwerij stond op het programma uiteraard voor de mannen erg in trek. Wij kregen eerst een film te zien en daarna een rondrit met een treintje prachtig zo`n uitgebreid gebied zo groot en mooi. Wij gebruikten daar eenvoudige lunch, soep met een harde bol. `s Avonds was er een bingo met een hapje en drankje en de mannen konden voetbal kijken in de filmzaal jammer voor de mannen dat Nederland verloor.

Vrijdag:  Vertrek 10.00 uur. Tja, en dan alweer naar huis, een lunchpakket klaarmaken voor de terug reis. Vervolgens naar Keulen te rijden om daar nog een paar uur te vertoeven de Dom te bekijken of te winkelen. Kortom voor ieder wat wils. En zo komt aan de 5-daagse reis ook weer een einde. Onze afscheidsdiner was in Restaurant Bosgoed in Wilp.
Om plusminus 20.45 uur kwamen wij moe en voldaan weer thuis.
Frits sprak een woord van dank voor onze chauffeur Berend Withaar.

De reiscommissie kan terugblikken op een gezellige en harmonieuze midweek.

(verslag: Gerrie Velker)

5-daagse reis Seniorenbelangen naar Vianden – Luxemburg.
22-8 t/m 26 augustus 2016.
(verslag Gerrie Velker)

Vertrek vanaf de Camp om 9.00 uur met een miezerig regentje maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen was in goede stemming. Arie verwelkomde een ieder en wenste allen een fijne week. Wij gingen richting Het wapen van Rosmalen voor een koffiestop met een heerlijke Bosche Bol. Vervolgens naar Bastogne om daar de lunch te gebruiken. En wat schetst onze verbazing er was niet gedekt, maar na wat heen en weer gepraat bleek dat wij een warme maaltijd kregen en dat liet ons zeer goed smaken. Daarna verder rijden naar het hotel Bellevue, een prachtig Hotel met vele faciliteiten, iedereen kreeg de kamer sleutel en kon zich opfrissen voor het diner of nog even zwemmen. Inmiddels was het droog en stralend weer.

Mooie dagreis van Senioren Belangen naar Twente
 
(verslag: Gerrit Grotentraast)

Bijna 80 deelnemers hebben op donderdag 12 mei volop genoten van een door Senioren Belangen georganiseerde dagreis naar Twente.
Onder ideale weersomstandigheden vertrokken ‘s-morgens 2 bussen vanuit Woudenberg naar het oosten.
Eerst werd in Almelo het Bolletje- bakkerijmuseum bezocht, waar men getrakteerd werd op een kop koffie met uiteraard een traktatie van Bolletje. Na een  interessante rondleiding door het museum werd de weg vervolgd door het fraaie Twentse landschap naar het pittoreske stadje Ootmarsum.  Hier werd de lunch gebruikt en was er gelegenheid om een kleine rondwandeling te maken.
’s-Middags stond er een bezoek aan het kachelmuseum in Vriezenveen op het programma. De vele fraaie opgepoetste kachels en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden waren voor de bezoekers veelal een feest van herkenning en deden nostalgische gevoelens ontwaken.
Op de terugweg naar Woudenberg werd de fraaie toeristische route over de Holterberg tussen  Nijverdal en Holten gevolgd.
Na een voortreffelijk diner in De Ruggestee in Hoenderloo arriveerde men klokslag negen uur ’s-avonds weer in Woudenberg.
Mede dankzij het fraaie zomerweer kunnen de deelnemers en de reiscommissie van Senioren Belangen terug kijken op een zeer geslaagde dag.
 
 
 
Copyright © 2018 Senioren Belangen.