Op dit moment is het in Den Haag redelijk stil rondom het onderwerp Pensioenen. Er zijn in de laatste weken in de Tweede Kamer in ieder geval geen belangrijke debatten gevoerd over dit onderwerp.
Maar "achter de schermen" wordt wel degelijk hard gewerkt aan de uitwerking van het nieuwe pensioenakkoord.
Vanuit het bestuur van de Koepel Gepensioneerden wordt u bijgepraat over de huidige stand van zaken middels onderstaand artikel.

Let op:
In verband met de corona maatregelen zijn al onze geplande activiteiten vanaf maart afgelast. 
Zodra er weer enige normalisatie mogelijk is, informeren wij u direct over hoe we verder gaan met onze activiteiten.

6 maart inschrijving 5 daagse reis. 14.00 uur in De Schans.
20 maart   Lezing over “Ouderen mishandeling” door Marianne Overberg.  
17 april  Warm/koud buffet, middag, starttijd 17.00 uur.  
24 april Warm/koud buffet, avond, starttijd 18.00 uur.  
14 mei Dagreis
19 juni    Film. Romantische komedie “Weg van jou”
17 juli  Fietstocht
24 t/m 28 aug   5-Daagse reis.
18 september Chinees buffet , middag , starttijd 17.00 uur
25 september  Chinees buffet , avond , starttijd 19.00 uur.
16 oktober  Presentatie over Wildsporen op de Veluwe door boswachter Louis Fraanje.
13 november  Optreden van The Dutch Show Company. Gezellige muziekmiddag. 
27 november   Middag-uitje naar theater Peeriscoop in Gorinchem. Muziektheater voorstelling “Op het leven geschreven“
(incl. koffie/thee, hapje en drankje) Kosten € 25,00 per persoon, incl. vervoer.
11 december Winterkost buffet , middag , starttijd 17.00 uur.
18 december Winterkost buffet , avond , starttijd 19.00 uur.
 
 
Bijgaand de datums voor 2020 van de activiteiten Samen op Zondag en Samen Bewegen van Coalitie Erbij Woudenberg.

Datums CEW 2020


De SER schetst in het advies “Naar een nieuw pensioenstelsel” de contouren van een nieuw, duurzaam en transparant pensioenstelsel. Daarin worden de sterke punten van het huidige stelsel behouden en zwaktes aangepakt. Werkgevers, werknemers en het kabinet gaan de voorstellen uit het advies verder uitwerken.
In deze publieksversie wordt het advies in grote lijnen beschreven.
Het blijft moeilijke materie. Zelfs deze “publieksversie” van de SER leest niet gemakkelijk. Maar het is een goede poging om te laten zien hoe je van “oud” naar “nieuw” gaat en dat het hier en daar flink wat geld gaat kosten om sommige groepen deelnemers te compenseren in de pensioenopbouw.


Poortbikers gaan weer op de fiets.

poortbikers320Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan de Poortbikers uit Woudenberg op de fiets.
In de zomermaanden (april t/m oktober) gaan we doorgaans op de racefiets en in de wintermaanden (november t/m maart) op de mountainbike.
De Poortbikers zijn 60 plussers die recreatief iedere week 70-80 km in de regio rond Woudenberg gaan fietsen op de racefiets. Er wordt gemiddeld niet harder gereden dan 25 km per uur.
In de wintermaanden wordt er op de mountainbike in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug gereden, dat fietst wat beschutter en is daardoor minder koud. Van rijden op een trail wordt je overigens vanzelf wel warm. Hier zijn de afstanden ongeveer 40 km omdat er minder snel wordt gereden.

In de zomermaaanden verzamelen en vertrekken om 13.00 bij het Cultuurhuis in de Dorpsstraat.
In de wintermaanden verzamelen en vertrekken om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Joh.F.Kennedylaan (bij TV 'T Schilt).
Onderweg wordt nog gepauzeerd  om van een drankje te genieten. Er is nog voldoende plek om je aan te melden. Een redelijke conditie, een goede racefiets en wat humor is voldoende. 
Informatie of aanmelden kan bij Hilbrecht Haan op 06-51368643 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het Seni-jongeren project is formeel gestart per 16 februari 2018 en tot stand gekomen op initiatief van Senioren Belangen in samenwerking met Jeugd-Punt Woudenberg. Inmiddels is vanuit Jeugd-Punt ook Scherpenzeel aangehaakt bij dit project. De gedachte achter dit project is dat jongeren en ouderen elkaar kunnen helpen.

Veilig internetten: zo blijf je veilig online

Een dag niet online is een dag niet geleefd. Beetje overdreven misschien maar tegenwoordig kun je álles online regelen. Van je bankzaken tot je boodschappen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hackers, virussen en onveilige verbindingen liggen overal op de loer. Internet beveiliging wordt dus steeds belangrijker.
Tijd voor een paar handige tips.

PSD2 header 1

PSD2 is een nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. De richtlijn moet zorgen voor meer concurrentie en innovatie en de drempels voor nieuwe toetreders op de betalingsmarkt wegnemen.
Wat houdt de richtlijn in en wat betekent het voor consumenten?
Heel veel Informatie en antwoord op uw vragen over PSD2 is te vinden in onze nieuwsbrief van november 2017 en verder op de hieronder aangegeven websites van de betreffende organisaties.
Buurtpreventieteams en WhatsApp-groepen zijn effectieve manieren om het aantal inbraken terug te dringen en de pakkans van criminelen te vergoten. Op digitaal gebied zijn de WhatsApp-groepen misschien wel het best bekend. Naast de bekende (gratis) Apps die gebruikt kunnen worden in een buurtpreventieproject, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter, zijn er echter ook Apps die gericht zijn op buurtpreventie. Vaak zijn deze Apps ook nog eens gratis!
We geven je een onafhankelijk en willekeurig overzicht van 4 handige gratis Apps voor buurtpreventie; voor Android, iOs en Windows.

In Scherpenzeel is een nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp voor mantelzorgers.

Met deze regeling kunnen mantelzorgers van 18 jaar huishoudelijke hulp inkopen tegen het gereduceerde tarief van € 7,50 per uur.
Inwoners komen in aanmerking voor deze regeling, wanneer zij meer dan 8 uur per week en minimaal 3 maanden of langer zorgen voor een naaste. Dit kan een partner, een ouder of kind zijn. Maar ook een vriend(in) of buur.
De huishoudelijke hulp wordt alleen geleverd op een adres in de gemeente Scherpenzeel.
Op de website van de gemeente (www.scherpenzeel.nl) staat meer informatie over deze regeling.
Artikel overgenomen uit De Telegraaf van 27/12/2016

Senioren maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden, die internet biedt.
De 75-plusser is wat internet betreft bezig met een inhaalslag. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent.

Bijgaand artikel is overgenomen van KPN en informeert over recente frauduleuze praktijken van buitenlandse bellers.

Bijgaand artikel over huishoudelijke hulp van de gemeente Scherpenzeel geldt ook voor Woudenberg.

Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met Vier het Leven mee!

Rond deze tijd van het jaar zijn er valse emails (phishing) in omloop. Het lijkt alsof deze mails of zelfs telefoontjes  van uw eigen bank of creditcard maatschappij komen. dat is echter nier het geval.

 
Copyright © 2020 Senioren Belangen.