Fietstocht georganiseerd door Senioren Belangen

website plaatjeOnder prachtige, weersomstandigheden, misschien wel iets te warm hebben 50 deelnemers op 20 juli 2018 een fietsroute gereden, uitgeschreven en georganiseerd door Senioren Belangen Woudenberg Scherpenzeel Renswoude. De groep deelnemers was samengesteld uit leden, niet leden en toeristen. En mag een succes genoemd worden.
De prachtige route begon om 13 30 uur bij Kulturhus de Breehoek en had als thema de Grebbelinie. De route van ongeveer 30 km, liep over dijkjes, onverharde wegen en geasfalteerde wegen door zeer wisselende natuur
De activiteitencommissie heeft ervoor gezorgd dat er na 3 kwartier ravitaillering was, namelijk de deelnemers werden verrast met een koel flesje drinken en wat te eten en er was een bezemwagen stand-by.
De tweede stop was bij Restaurant Grebbelounge, waar de fietsers in de schaduw of in de zon op het terras heel gezellig met elkaar hebben gecommuniceerd.

Senioren Belangen organiseert iedere maand op vrijdag een activiteit voor haar leden, zoals gezamenlijke maaltijden, een muziek programma, een thema presentatie, film, maar ook een dagreis en een 5 daagse reis.
Informatie: http://www.seniorenbelangen.net of telefoon Jan Harskamp 033-286 3461

 
Altijd al Bridge willen leren!
Meld je dan nu aan voor de bridgecursus bij Bridgeclub Scherpenzeel.
We beginnen met 12 lessen op dinsdagavond, tweede helft september 2018.
Een deskundig team begeleidt maximaal 16 cursisten in een gemoedelijke en gezellige sfeer.
De ervaring leert dat iedereen na 12 lessen het spel kan spelen.
Daarna gaan we een paar avonden oefenen en kennismaken met de club om vervolgens in januari door te gaan
door met cursus 2.
De kosten zijn € 45,= per deelnemer en ca € 15,= voor het lesboekje.
De cursus wordt gegeven in “de Breehoek”, Marktstraat 59, 3925JP Scherpenzeel.
Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met:
Ronald Machielse, tel.: 06-23107957 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag tot ziens in september!

Poortbikers gaan weer op de racefiets.

poortbikers320Op donderdagmiddag  5 april gaan de Poortbikers uit Woudenberg weer op de racefiets.
De Poortbikers zijn 60 plussers die recreatief iedere week 70-80 km in de regio rond Woudenberg gaan fietsen. Er wordt gemiddeld niet harder gereden dan 28 km per uur.
Verzamelen en vertrek om 13.00 bij het Cultuurhuis in de Dorpsstraat. Onderweg wordt nog gepauzeerd  om van een drankje te genieten. Er is nog voldoende plek om je aan te melden. Een redelijke conditie, een goede racefiets en wat humor is voldoende. 
Informatie of aanmelden kan bij Hilbrecht Haan op 06-51368643 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het Seni-jongeren project is formeel gestart per 16 februari 2018 en tot stand gekomen op initiatief van Senioren Belangen in samenwerking met Jeugd-Punt Woudenberg. Inmiddels is vanuit Jeugd-Punt ook Scherpenzeel aangehaakt bij dit project. De gedachte achter dit project is dat jongeren en ouderen elkaar kunnen helpen.

logo CEW

Datums Samen op Zondag van 14.30 -17.00 uur in Het Cultuurhuis, Dorpsstraat Woudenberg

14 januari 2018
11 februari 2018
11 maart 2018
8 april 2018
13 mei 2018
10 juni 2018
8 juli 2018
12 augustus 2018
9 september 2018
14 oktober 2018
11 november 2018
9 december 2018    

Website CEW: www.coalitieerbijwoudenberg.nl 

Ouderenvervoer:  033-286 2273  


Veilig internetten: zo blijf je veilig online

Een dag niet online is een dag niet geleefd. Beetje overdreven misschien maar tegenwoordig kun je álles online regelen. Van je bankzaken tot je boodschappen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hackers, virussen en onveilige verbindingen liggen overal op de loer. Internet beveiliging wordt dus steeds belangrijker.
Tijd voor een paar handige tips.

PSD2 header 1

PSD2 is een nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. De richtlijn moet zorgen voor meer concurrentie en innovatie en de drempels voor nieuwe toetreders op de betalingsmarkt wegnemen.
Wat houdt de richtlijn in en wat betekent het voor consumenten?
Heel veel Informatie en antwoord op uw vragen over PSD2 is te vinden in onze nieuwsbrief van november 2017 en verder op de hieronder aangegeven websites van de betreffende organisaties.
In Scherpenzeel start op maandagochtend een wandelgroep voor mensen met geheugenproblemen en voor mensen met lichte dementie. Het zijn wandelingen van ongeveer 1 uur in de omgeving Scherpenzeel. Aansluitend drinken wij een kop koffie/thee bij De Kromme Hoek.
Tijdens de wandeling zijn er tenminste 2 vrijwilligers aanwezig. Mantelzorgers mogen mee, maar zij kunnen er ook voor kiezen tijd voor zichzelf te nemen.
Meer informatie leest u in de bijlage.

Matraswijzer biedt uitkomst voor senioren met rugklachten.
Om consumenten online te helpen in hun zoektocht naar het juiste matras, heeft online bedden warenhuis Bedden.nl de Matraswijzer gelanceerd.
Aan de hand van zeven vragen maakt de Matraswijzer een selectie van matrassen die aansluit op de specifieke behoeften van de consument.  

Buurtpreventieteams en WhatsApp-groepen zijn effectieve manieren om het aantal inbraken terug te dringen en de pakkans van criminelen te vergoten. Op digitaal gebied zijn de WhatsApp-groepen misschien wel het best bekend. Naast de bekende (gratis) Apps die gebruikt kunnen worden in een buurtpreventieproject, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter, zijn er echter ook Apps die gericht zijn op buurtpreventie. Vaak zijn deze Apps ook nog eens gratis!
We geven je een onafhankelijk en willekeurig overzicht van 4 handige gratis Apps voor buurtpreventie; voor Android, iOs en Windows.

In Scherpenzeel is een nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp voor mantelzorgers.

Met deze regeling kunnen mantelzorgers van 18 jaar huishoudelijke hulp inkopen tegen het gereduceerde tarief van € 7,50 per uur.
Inwoners komen in aanmerking voor deze regeling, wanneer zij meer dan 8 uur per week en minimaal 3 maanden of langer zorgen voor een naaste. Dit kan een partner, een ouder of kind zijn. Maar ook een vriend(in) of buur.
De huishoudelijke hulp wordt alleen geleverd op een adres in de gemeente Scherpenzeel.
Op de website van de gemeente (www.scherpenzeel.nl) staat meer informatie over deze regeling.
Artikel overgenomen uit De Telegraaf van 27/12/2016

Senioren maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden, die internet biedt.
De 75-plusser is wat internet betreft bezig met een inhaalslag. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent.

Bijgaand artikel is overgenomen van KPN en informeert over recente frauduleuze praktijken van buitenlandse bellers.

 
maxvandaag
Sinds kort kunt u de website www.maxvandaag.nl bezoeken voor relevante informatie speciaal gericht op 50-plussers. Men vindt er nieuws, achtergrondartikelen  en opmerkelijke Tv-fragmenten.

Bijgaand artikel over huishoudelijke hulp van de gemeente Scherpenzeel geldt ook voor Woudenberg.

Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met Vier het Leven mee!

Rond deze tijd van het jaar zijn er valse emails (phishing) in omloop. Het lijkt alsof deze mails of zelfs telefoontjes  van uw eigen bank of creditcard maatschappij komen. dat is echter nier het geval.

             Facebook logo                 logo youtube65

Lokaal nieuws

rtvutrecht100 
 
Logobdu100 

Landelijk nieuws

 logo nu nl    logo nu sport
 
Copyright © 2018 Senioren Belangen.