Onze vereniging Senioren Belangen is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting van CDKS. Omdat Senioren Belangen zich mede ten doel stelt de belangen van senioren in onze samenleving te behartigen, zowel op het gebied van welzijn, wonen, inkomen en gezondheid, was het een logische stap om lid te worden van CDKS. Naast Senioren Belangen zijn nog 26 andere maatschappelijke organisaties en verenigingen lid van Coöperatie De Kleine Schans.

Vanaf de oprichting in 2018 tot 2021 heeft Gerrit Grotentraast namens Senioren Belangen deelgenomen aan de Algemene Ledenvergaderingen van CDKS. In 2021 heeft Dick den Ouden deze taak van hem overgenomen. Vanwege zijn verhuizing naar Wijk bij Duurstede in maart 2022 is dit helaas van korte duur geweest.

Gelet op het belang dat het bestuur hecht aan het lidmaatschap van Coöperatie De Kleine Schans zijn we nu dringend op zoek naar een opvolger die namens Senioren Belangen deel wil nemen aan de Algemene Ledenvergaderingen van CDKS. De vergaderingen worden in principe 4 x per jaar gehouden en duren ongeveer 2,5 uur per vergadering.

Zeer recent is er een nieuwe structuur van vergaderen ingevoerd waarbij in het eerste deel bestuurlijke zaken aan de orde komen. In het tweede deel worden de meer inhoudelijke zaken behandeld. Hierbij kunnen ook diverse ‘deskundigen uit het veld’ worden uitgenodigd. In de vergadering van 17 maart staat hiervoor bijvoorbeeld het onderwerp ‘Ouderen’ op de agenda met als thema’s:
1. Dementalent,
2. Ouderen langer thuis en
3. Steunsystemen in de wijk.

U begrijpt natuurlijk wel dat, indien wij onze doelstelling als ‘Belangenbehartiger van senioren in de samenleving’ waar willen maken, we hierbij niet aan de kant mogen blijven staan!
Dus heeft u enige affiniteit met, of belangstelling voor het werkgebied van CDKS en heeft u nog wat vrije tijd over, aarzel dan niet en meldt u aan als vertegenwoordiger van Senioren Belangen in de Algemene Ledenvergadering van CDKS. Het bestuur en alle leden zullen u hiervoor zeer erkentelijk zijn!

Heeft u belangstelling of wilt u eerst nog wat meer informatie, dan kunt u dit kenbaar maken door een berichtje aan onze secretaris mevr. Mariët Dettmer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)