Pas de pensioenwet aan

Het wordt tijd dat de overheid een belofte gaat inlossen en dat het koopkrachtige pensioen er komt, dat zowel gepensioneerden als werkenden is beloofd.
Maar die belofte zal niet worden ingelost met het wetsvoorstel voor een nieuw pensioenstelsel, zoals dat er nu ligt. Daarvoor moet de pensioenwet worden aangepast; er moet een aantal belangrijke en wezenlijke aanpassingen in de voorgenomen Wet Toekomst Pensioenen komen. Als lid van Senioren Belangen worden ook uw (pensioen)belangen via de FASv behartigd door de Koepel Gepensioneerden. 
Laat daaarom uw stem horen en teken de petitie met het verzoek:
  • Aanpassing van de pensioenwet om blijvend te kunnen indexeren;
  • Aanpassing van de pensioenwet voor een eerlijke verdeling van de pensioenpot;
  • Aanpassing van de pensioenwet zodat gepensioneerden echt kunnen meepraten.
Ondertekenen van de petitie kan tot 16 augustus 2022.
Klik hier om rechstreeks naar de petitie te gaan.
Mooie dagreis van Senioren Belangen naar Twente
 
(verslag: Gerrit Grotentraast)

Bijna 80 deelnemers hebben op donderdag 12 mei volop genoten van een door Senioren Belangen georganiseerde dagreis naar Twente.
Onder ideale weersomstandigheden vertrokken ‘s-morgens 2 bussen vanuit Woudenberg naar het oosten.
Eerst werd in Almelo het Bolletje- bakkerijmuseum bezocht, waar men getrakteerd werd op een kop koffie met uiteraard een traktatie van Bolletje. Na een  interessante rondleiding door het museum werd de weg vervolgd door het fraaie Twentse landschap naar het pittoreske stadje Ootmarsum.  Hier werd de lunch gebruikt en was er gelegenheid om een kleine rondwandeling te maken.
’s-Middags stond er een bezoek aan het kachelmuseum in Vriezenveen op het programma. De vele fraaie opgepoetste kachels en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden waren voor de bezoekers veelal een feest van herkenning en deden nostalgische gevoelens ontwaken.
Op de terugweg naar Woudenberg werd de fraaie toeristische route over de Holterberg tussen  Nijverdal en Holten gevolgd.
Na een voortreffelijk diner in De Ruggestee in Hoenderloo arriveerde men klokslag negen uur ’s-avonds weer in Woudenberg.
Mede dankzij het fraaie zomerweer kunnen de deelnemers en de Senioren Belangen reiscommissie terug kijken op een zeer geslaagde dag.