Sinds 1 januari 2016 heeft Woudenberg een maatjesproject.
Het Maatjesproject koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of gewoon een maatje om mee te praten nodig heeft.
kaartspelers250
Bij het Maatjesproject kan het gaan om het starten van activiteiten, het bieden van emotionele steun, maar ook ondersteuning bij of in de thuissituatie, of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Misschien ook gewoon even samen met iemand koffioe drinken, fietsen, koken, winkelen of gewoon even bijpraten.
 
De enthousiaste vrijwilligers die betrokken zijn bij het Maatjesproject, zijn voor een langere periode beschikbaar om bij een  deelnemer langs te gaan. Als maatje hoef je geen deskundige te zijn of te worden, het gaat alleen om enthousiasme en warme belangstelling voor de ander. Een goede "klik" tussen vrijwilliger en deelnemer is natuurlijk belangrijk.
 
Misschien  kent u wel iemand in uw omgving die baat kan hebben bij het Maatjesproject. In dat geval kunt u hem of haar verwijzen naar de website van Loket De Kleine Schans. Op deze site staat een zogenaamde aanmeldbutton. Ook is een ansichtkaart gemaakt die u kunt aanvragen bij Nancy Hooijer. Die kaart kunt u desgewenst versturen naar of geven aan mensen die een maatje zouden kunnen gebruiken of zelf een maatje zouden willen zijn.
 
Voor meer informatie over dit project kunt u contactopnemen met Nancy Hooijer via tel.033 303 4444 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Meer informatie over het Maatjes project Woudenberg vindt u op de website van de gemeente Woudenberg.
 
Senioren fietsen