Met WeHelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen, of aangeven waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website van zorgen voor een ander.
De website www.wehelpen.nl is gratis en voor iedereen beschikbaar. Binnen een paar klikken kan er een hulpvraag worden aangemaakt of hulp worden aangeboden.
 
Hulp vragen
Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Dat kan van alles zijn. Van hulp bij het doen van de boodschappen, vervoer van en naar het ziekenhuis en het verven van een muur, tot een hondje dat uitgelaten moet worden. Hoe concreter je de vraag stelt, hoe groter de kans op hulp.
 
Hulp aanbieden
Iemand een handje helpen, dat vind je vanzelfsprekend en leuk om te doen. Je helpt een ander en krijgt daar voldoening en waardering voor terug. Je kunt reageren op een geplaatst bericht met een hulpvraag, maar je kunt ook
zelf je hulpprofiel invullen. Dan kun je je hulpaanbod kenbaar maken. Je vertelt wat je zou kunnen doen, hoe, wanneer en hoe lang. Hulpvragers kunnen je zo makkelijk vinden. Je kan ook direct reageren op de hulpvragen die anderen hebben geplaatst.
 
Samen helpen
WeHelpen biedt de mogelijkheid een hulpnetwerk aan te maken. Dit is handig als je bijvoorbeeld samen met anderen zorgt voor een vriend of familielid. Met een hulpnetwerk kun je bijvoorbeeld gezamenlijk een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen. Om een hulpnetwerk aan te maken, heb je een WeHelpen-account nodig. Als je eenmaal een hulpnetwerk hebt aangemaakt, kun je anderen uitnodigen. Kijk voor verdere uitleg op de website.
 
Over WeHelpen
WeHelpen is een coöperatie en opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Zij stimuleren het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website www.wehelpen.nl.
Hoe groter de coöperatie wordt, hoe groter de sociale impact, de communicatie- en distributiekracht. Door samen te werken en investeringen te delen, creëren we een krachtige infrastructuur, waarmee we bijdragen aan een samenleving waarin elkaar helpen vanzelfsprekend is.