jeugd puntSenioren zijn merendeels zelfstandig en willen dit uiteraard zo lang mogelijk blijven. Bij zelfstandig wonen horen ook dagelijkse klusjes in en om het huis, waarbij om verschillende reden soms best een beetje hulp welkom en wenselijk kan zijn.
Jongeren in de leeftijd van ca. 13 tot 17 jaar zijn volop bezig zich te ontwikkelen tot een mate van zelfstandigheid en kunnen daar soms ook hulp en advies bij gebruiken. Verder is dat een leeftijdsgroep, die (nog) niet officieel mag werken, maar het wel leuk vinden om zelfstandig een zakcentje te verdienen en ook graag bereid zijn als tegenprestatie anderen te helpen.
Senioren Belangen heeft, in samenwerking met Jeugd-Punt, een project geïnitieerd om te komen tot een samenwerkingsvorm tussen senioren en jongeren (Seni-jongeren project) waarbij jongeren van de doelgroep tegen een onderling overeengekomen vergoeding lichte werkzaamheden uitvoeren voor leden van Senioren Belangen.
Het doel is om een duurzame relatie op te bouwen tussen senioren en jongeren, waarbij de senioren worden geholpen en de jongeren een zakcentje kunnen verdienen. Jongeren helpen senioren in de eigen omgeving en maken het senioren zo makkelijker met klusjes en senioren helpen jongeren aan werkzaamheden, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jongeren.

Bij werkzaamheden kunt u denken aan bijvoorbeeld: diverse schoonmaakwerkzaamheden, afwassen, vuilniszak verwisslen, boodschappen doen, hond uitlaten, autologoenplaats250 wassen, hulp bij telefoon en/of computergebruik, samen een spelletje doen, etc, etc. Uiteraard is het niet de bedoeling om vervangende professionele werkzaamheden te verrichten, het moeten wel kleine, overzichtelijke, werkzaamheden blijven.

Op de ledenvergadering van 16 februari is formeel de aftrap gegeven om dit project als een pilot te starten voor leden van Senioren Belangen. Niet-leden kunnen meeliften met dit project maar zullen dan uiteraard wel worden gevraagd ook lid te worden van onze vereniging.
U kunt als lid van Senioren Belangen vanaf nu een beroep doen op diensten, die in samenwerking met jeugd-Punt worden uitgevoerd door jongeren.

Om toch enig overzicht te behouden en Jeugd-Punt de gelegenheid te geven een jongere te koppelen aan een vraag van een oudere willen we graag dat een vraag voor hulp centraal bij een van de dagelijkse bestuursleden van Senioren Belangen wordt neergelegd.
Als u dus een hulpvraag heeft of op andere wijze geïnteresseerd bent om aan dit project te willen meewerken meldt dit dan s.v.p. zo spoedig mogelijk bij:
  • Frits Velker, tel. 033 286 7078, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gerrit Grotentraast tel. 033 286 2747, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ed Kroonsberg tel. 033 286 3563, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zij zullen vervolgens contact opnemen met Jeugd-Punt om e.e.a. verder te (laten) regelen.
Een vergoeding voor de geleverde hulp wordt overgelaten aan een afspraak tussen de aanvrager en degene die de hulp verleent.

Als Senioren Belangen zien we een reële mogelijkheid dat onze leden kleine werkzaamheden kunnen aanbieden, die uitgevoerd kunnen worden door jongeren uit Woudenberg. Dit kan dan een duurzame relatie opleveren tussen senioren en jongeren en een zakcentje voor de uitvoerende jongere.
Een (eerste) baantje draagt bij aan de ontwikkeling van een jongere en ze doen ervaring op met belangrijke vaardigheden. De oudere wordt op deze wijze geholpen met klusjes die om verschillende reden voor de oudere wat moeilijker uitvoerbaar zijn of worden.

Uiteraard hebben we uw hulp als lid van Senioren belangen nodig om dit project in het voordeel van de jongeren en ouderen te laten slagen.
Na verloop van tijd evalueren we de interesse en hoe een en ander is verlopen.
 
Copyright © 2020 Senioren Belangen.