Bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gaat het erom zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren in de eigen omgeving. Hierbij staat de zelfredzaamheid centraal. Als u een beperking, handicap of chronisch psychisch een probleem heeft, kunt u met hulpvragen of problemen bij de gemeente terecht. Wij helpen u graag een oplossing te vinden zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.
 
Gezamenlijk proces
De gemeente gaat met u in gesprek en gaat samen met u zoeken naar een passende oplossing. Hierbij wordt als eerste gekeken wat uw eigen mogelijkheden zijn, wat kunt u zelf doen en heeft u mensen in de omgeving die iets voor u kunnen betekenen? Is het misschien mogelijk dat u zelf iets kunt doen voor iemand in uw omgeving?
Als binnen uw eigen omgeving geen oplossing is voor het probleem word breder gekeken, bijvoorbeeld naar instanties, collectieve voorzieningen of een voorziening op maat.
 
Eigen bijdrage
In Scherpenzeel wordt voor de meeste Wmo-voorzieningen een eigen bijdrage gevraagd. Deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt verrekend conform de regels van de Wet landurige Zorg (WlZ).
 
Vragen?
U kunt contact opnemen met de Gemeentewinkel:
  • per telefoon: van maaandag t/m donderdag 09.00-12.30 en vrijdag 08.30-12.30 uur op het volgende nummer (033) 277 23 24.
  • per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • voor een persoonlijk gesprek: van maandag t/m vrijdag kunt u van 9.00 uur t/m 12.30 uur terecht met uw vragen bij het spreekuur in het eerstelijnscentrum 'het Foort', Vijverlaan 4 in Scherpenzeel.
Sinds 3 maart 2016 is er ook een steunpunt Mantelzorgers en Vrijwilligers in 'het Foort' aanwezig, waar u terecht kunt bij Mariska Bergstra voor vragen omtrent mantelzorg en ondersteuning.
 
zorg1 250Vraagwijzer Gemeente Scherpenzeel
Bij Vraagwijzer Scherpenzeel kunt u terecht voor verschillende hulpvragen. De klantmanagers van Vraagwijzer helpen u met het duidelijk krijgen van uw vraag of het probleem.
Zij geven u informatie, advies en bieden u ondersteuning bij het zoeken naar mogelijke oplossingen. U kunt daarbij denken aan vragen op het gebied van: wonen (zoals aanpassingen in het huis in verband met een handicap) , vervoer (zoals regiotaxe) , zorg (zoals hulp in het huishouden) , hulpmiddelen (zoals rolstoelen) , werk en inkomen (zoals uitkeringen, bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en budgettering) en ondersteuning mantelzorg.
 
Spreekuur in 'het Foort' wordt gehouden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Tijdens de openingstijden wordt u altijd te woord gestaan door een klantmanager. Buiten deze tijden kunt u inspreken op een antwoordapparaat. U wordt dan binnen 1 werkdag teruggebeld.
 
lokatie Gemeentehuis:
Stationsweg 389-A
3925 CC Scherpenzeel
Tel: 033-2772324
 
 
 
 
Copyright © 2021 Senioren Belangen.