belangenbehartiging

Bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) gaat het erom zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en functioneren in de eigen omgeving. Hierbij staat de zelfredzaamheid centraal. Als u een beperking, handicap of chronisch psychisch een probleem heeft, kunt u met hulpvragen of problemen bij de gemeente terecht. Wij helpen u graag een oplossing te vinden zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven.
 
Gezamenlijk proces
De gemeente gaat met u in gesprek en gaat samen met u zoeken naar een passende oplossing. Hierbij wordt als eerste gekeken wat uw eigen mogelijkheden zijn, wat kunt u zelf doen en heeft u mensen in de omgeving die iets voor u kunnen betekenen? Is het misschien mogelijk dat u zelf iets kunt doen voor iemand in uw omgeving?
Als binnen uw eigen omgeving geen oplossing is voor het probleem word breder gekeken, bijvoorbeeld naar instanties, collectieve voorzieningen of een voorziening op maat.
 
Eigen bijdrage
In Scherpenzeel wordt voor de meeste Wmo-voorzieningen een eigen bijdrage gevraagd. Deze eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt verrekend conform de regels van de Wet landurige Zorg (WlZ).
 
Vragen?
U kunt contact opnemen met de Gemeentewinkel:
  • per telefoon: van maaandag t/m donderdag 09.00-12.30 en vrijdag 08.30-12.30 uur op het volgende nummer (033) 277 23 24.
  • per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • voor een persoonlijk gesprek: van maandag t/m vrijdag kunt u van 9.00 uur t/m 12.30 uur terecht met uw vragen bij het spreekuur in het eerstelijnscentrum 'het Foort', Vijverlaan 4 in Scherpenzeel.
Sinds 3 maart 2016 is er ook een steunpunt Mantelzorgers en Vrijwilligers in 'het Foort' aanwezig, waar u terecht kunt bij Mariska Bergstra voor vragen omtrent mantelzorg en ondersteuning.
 
zorg1 250Vraagwijzer Gemeente Scherpenzeel
Bij Vraagwijzer Scherpenzeel kunt u terecht voor verschillende hulpvragen. De klantmanagers van Vraagwijzer helpen u met het duidelijk krijgen van uw vraag of het probleem.
Zij geven u informatie, advies en bieden u ondersteuning bij het zoeken naar mogelijke oplossingen. U kunt daarbij denken aan vragen op het gebied van: wonen (zoals aanpassingen in het huis in verband met een handicap) , vervoer (zoals regiotaxe) , zorg (zoals hulp in het huishouden) , hulpmiddelen (zoals rolstoelen) , werk en inkomen (zoals uitkeringen, bijzondere bijstand, schuldhulpverlening en budgettering) en ondersteuning mantelzorg.
 
Spreekuur in 'het Foort' wordt gehouden van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. Tijdens de openingstijden wordt u altijd te woord gestaan door een klantmanager. Buiten deze tijden kunt u inspreken op een antwoordapparaat. U wordt dan binnen 1 werkdag teruggebeld.
 
lokatie Gemeentehuis:
Stationsweg 389-A
3925 CC Scherpenzeel
Tel: 033-2772324
 
 
 
 logo SWO
SWO Woudenberg
De Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg heeft tot doel het behartigen van het welzijn van de ouderen in Woudenberg. De Stichting biedt daartoe zelf een aantal diensten en activiteiten aan en werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties voor ouderen.
    logo swo rsSWO-SR
Stichting Welzijn en Ondersteuning Scherpenzeel Renswoude (SWO-SR) is een brede welzijnsorganisatie die haar diensten en activiteiten richt op inwoners van Scherpenzeel en Renswoude van 23 jaar en ouder. SWO-SR gaat ervan uit dat elke inwoner hulp kan vragen en hulp kan bieden. 
 

leef3

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.
 
logodeKleineSchans 250
Coöperatie De Kleine Schans

Samen de beste zorg en ondersteuning in Woudenberg organiseren tegen realistische kosten, daar draait het om bij De Kleine Schans. Wij richten ons zich op het welzijn van de inwoners van Woudenberg en willen graag voor hen doen wat nodig is als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheidsvragen.